Venskabskorps

Aarhus-Lystrup Juniorbrandkorps har to venskabskorps uden for landet. Et i England og et i Tyskland. Hvert år er vi på sommerlejr med vores tyske venskabskorps. 


Jugendfeuerwehr Bolsehle 
Gennem Ebeltoft Junior Brandkorps fik man i 1996 kontakt til et tysk juniorbrandkorps. I efteråret kom en delegation fra byen Bolsehle til Lystrup. Det lykkedes her at indgå en aftale om et længere samarbejde mellem de to juniorbrandkorps. Bolsehle er en lille landsby, tæt ved Nienburg. Trods sin størrelse huser den både et frivilligt brandkorps og et juniorbrandkorps. 

Året efter deltog korpset for første gang i sommerlejer i Tyskland. Vores tyske venskabskorps deltager hvert år i en ti-dages teltlejr med andre korps fra deres landskreis (amt). 
Vi tager stadigvæk til Tyskland hver sommer og deltager, trods sprogvanskeligheder, på lige fod med de tyske korps. Mange af medlemmerne finder nye venner blandt medlemmerne i Bolsehle. Det er en tur, som både store og små ser frem til.

Coventry Young Fire Fighters
I sommeren 1997 deltog Aarhus-Lystrup Junior Brandkorps sammen med Ebeltoft Junior Brandkorps i den internationale ungdomsbrandkorps-konkurrence i Herning. I den forbindelse kom vores ledere i kontakt med Carl Rylatt fra Coventry Young Fire Fighters. Det lykkedes endnu en gang at få skabt en aftale om et samarbejde. Således har Aarhus-Lystrup Juniorbrandkorps to venskabskorps. 

I påskedagene 1999 skete den første udveksling med englænderne. Projektet mellem de to korps blev støttet af EU. Udvekslingen foregik dels på Brandskolen i Aarhus og dels ved privat indkvartering. En lignende udveksling fandt sted allerede i oktober samme år, denne gang naturligvis i Coventry i England. Siden er der skabt en varig kontakt med flere besøg.